Elektrotechniek

HJE Totaal – uw expert op het gebied van elektrotechniek

HJE Totaal heeft ruim 19 jaar ervaring op het gebied van elektrotechniek, van standaard installaties tot geavanceerde installaties, zoals domotica en zorgsystemen.

Wij bieden u op het gebied van elektrotechniek de volgende diensten;

* Woningbouw

* Utiliteit

* Industrie

* Datanetwerken

* CAI netwerken

* Domotica systemen

* Bussystemen

* Keuren van elektrische gereedschappen

* Keuren van elektrische installaties

HJE Totaal is op het gebied van elektrotechniek een erkend leerbedrijf voor o.a;

* Elektromonteur

* Assistent sterkstroom installaties

* Eerste monteur sterkstroominstallaties

* Technicus sterkstroominstallaties

Wat is domotica?

Domotica (ook wel huisautomatisering) is het domein van huiselijke elektronica. Het woord “domotica” is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica. De officiĆ«le definitie van domotica is: De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriƫle bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.
Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Wij zijn onder andere dealer en installateur van Niko Home Control en Nikobus.

Reacties zijn gesloten.