Pelletketels

Cv pelletketels: milieuvriendelijk en kostenbesparend

Een meer en meer verantwoorde omgang met het milieu leidt tot een stijgende vraag naar alternatieve energiebronnen. Cv pelletketels (ofwel pelletkachels) zijn zo’n alternatief en kunnen rechtreeks op uw centrale verwarming worden aangesloten. CV pelletketels zijn zeer milieuvriendelijk en duurzaam. Bovendien kunt u met een cv pelletketel flink besparen op uw energiekosten. Een pelletketel kan prima dienen als hoofdverwarming. Maar ook als bijverwarming kunt u al veel kosten besparen. Ongeveer 80% van het jaar heeft u het gehele vermogen van uw gasketel niet nodig, dan is een cv pelletkachel met lager vermogen voldoende. Dit scheelt kosten in de aanschaf. Mocht de temperatuur zo ver dalen dat de pelletketel te weinig vermogen afgeeft, verwarmt de cv gasketel het cv water na tot het de juiste temperatuur heeft.

pelletketel

Cv pelletketel werking

Een pelletketel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets: kleine korrels geperst afvalhout. Belangrijkste voorwaarde is dat de brandstof een hoge verbrandingswaarde heeft. Aan de cv pelletketel zit een pelletsilo. Vanuit hier worden de houtpellets naar de brander getransporteerd. Een ventilator en gloeiontsteking zorgen voor de ontsteking en verbranding van de houtpellets. De hitte die hierbij vrijkomt wordt gebruikt om het water te verwarmen dat via de cv leidingen naar uw radiatoren of vloerverwarming gaat. De toevoer van de houtpellets gaat volautomatisch, zodat u een constante warmte afgifte van uw cv pelletketel in uw woning heeft.

Cv pelletketels in diverse vermogens en maten

Bij BIODOM benelux kunt u terecht voor diverse soorten cv pelletketels. Geavanceerde elektronica, gecombineerd met een zeer goede pelletbrander en een hightech warmtewisselaar garanderen u een lage CO² emissie en een hoog rendement, tot zelfs 96%. Hiermee behoren onze cv pelletketels tot de meest milieuvriendelijke energiesystemen. Al onze cv pelletketels hebben unieke eigenschappen. Afhankelijk van uw energiebehoefte is er veel keuze in vermogen en de grootte van de pelletsilo’s.

Totaaloplossingen in energiesystemen

Als u echt drastisch wilt besparen op uw energierekening, kunt u het beste kiezen voor een totaaloplossing van uw energiesysteem. Daarmee gooit u het roer om. Met een energiesysteem van BIODOM benelux bent u niet langer afhankelijk van een gasleverancier voor het verwarmen van tapwater en uw woning of bedrijf. U hebt zelf uw energiekosten onder controle. Bovendien maakt u gebruik van een toekomstbestendig, milieuvriendelijk en duurzaam energiesysteem.

 

Pellet kachel in combinatie met zonnepanelen

Een compleet verwarmingssysteem

Energiesysteem dat bij u past

Bij een totaaloplossing van uw energiesysteem maakt u niet alleen gebruik van biomassa in de vorm van houtpellets en of stukhout, maar ook van zonne-energie. De ideale combinatie is een cv pelletkachel of houtvergasser met zonnecollectoren en een buffervat. Met de zonnecollectoren verwarmt u het tapwater in de zomermaanden en in de wintermaanden verwarmt u uw woning en het tapwater met de pelletkachel of houtvergasser. Het hele energiesysteem wordt nauwkeurig op elkaar aangesloten zodat u optimaal kunt profiteren van de vele voordelen. Dankzij de jarenlange kennis en ervaring van biodombenelux.com met allerlei verschillende energiesystemen kunnen wij u adviseren en samen zoeken naar het beste energiesysteem dat bij u past.
U kunt bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige energieproducten met een lange levensduur, een gedegen uitleg van het energiesysteem, aanleveren van aansluitschema’s en begeleiding bij zelfbouw, maar ook voor de complete installatie van A tot Z. Wij werken daarvoor samen met een uitgebreid netwerk van gerenommeerde bedrijven.

Voor meer informatie en persoonlijk advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.